AI, evolution och matematiska modeller

I denna podcast pratar Greta Braun från Göteborgs Tekniska College med Torbjörn Lundh om AI och hans erfarenheter och insyner. Det diskuteras även skillnaden mellan AI och matematiska modeller och varför Torbjörn tror att vi kanske kommer att få en renaissance av modellering.

I den här podden pratar Greta Braun med Torbjörn Lundh om AI, evolution och matematiska modeller. Torbjörn arbetar med biomatematik, är speciellt intresserad av modeller för kärlkirurgi, morfogenes, artificiellt liv, artbildning, spelteori och evolutionära processer i allmänhet. Han är vicedekan för naturvetenskapliga fakulteten på Göteborgs Universitet där han ansvarar för samarbete. Torbjörn är med i många olika AI sammanhang och är även medgrundare och uppfinnare till GraftCraft AB och PressCise AB, startups som arbetar med biologi kopplade till matematiska modeller.

Torbjörn jämför AI med evolution som hos oss människor har gjort att vi har utvecklats. På samma sätt fungerar konstgjord intelligens, där det neurala nätverket lär sig under tiden genom att bli belönad när den gör något rätt. Torbjörn har ett stort nätverk med olika universitet, där han bland annat pratar med forskare på Stanford, Harvard och Oxford University. De diskuterar även hur AI ska användas ur ett etiskt perspektiv och hur datamängder skapas genom annotering av stora mängder av bilder.

Lyssna på podden med Torbjörn Lundh och Greta Braun

Greta Braun och Torbjörn Lundh

Taggar

Artikeln är taggad med följande taggar. Klicka på en tagg för att se alla artiklar med samma taggning.

Artikeln är kategoriserat som Avancerat  |  Publicerad 2020-06-17  |  Skriven av Greta Braun