En ny industriell revolution

Nu sveper den fjärde industrirevolutionen över världen. Den präglas av det vi kallar Industrial Internet of Things (IIoT) och utvecklingen pekar mot ökad effektivitet och produktivitet, samtidigt som den globala ekonomin växer med 12 biljoner euro till år 2030.

IIoT, fokuserar på att utnyttja big data, sammankopplade sensorer, autonoma maskiner och artificiell intelligens. Tankesättet utgår från Sakernas internet, det vill säga Internet of Things – systemet för uppkopplade enheter som styr prylar som Google Home-högtalaren eller Fitbit-armbandet – men tillämpat i ett industriellt sammanhang. Genom att montera sensorer på industriella komponenter, koppla upp delsystem, samla in stora datamängder och med hjälp av avancerade dataprocesser vaska fram värdefull information, minskar företagens behov av anställda som utför okvalificerat arbete samtidigt som produktiviteten och effektiviteten ökar.

Vilken potential IIoT verkligen har återstår att se, men en rapport från IBM 2017 listade några av de viktigaste fördelarna för industrin: förutsägbart underhåll, smart mätning, spårning av enheter, uppkopplade fordon och förbättrad flottadministration.

Läs hela artikeln här.

En Ny Industriell Revolution
Källa: SKF

Taggar

Artikeln är taggad med följande taggar. Klicka på en tagg för att se alla artiklar med samma taggning.

Artikeln är kategoriserat som Fördjupning  |  Publicerad 2018-06-18  |  Skriven av Sandra Mattsson