Kontroll av maskiners hälsa hos SKF

Det ska vara enkelt att komma igång med tillståndskontroll av maskinparken. Det är grundtanken bakom SKF EnlightQuickCollect. SKF EnlightQuickCollect lanseras på den svenska marknaden i samband med Underhållsmässan 2018. SKF Enlight QuickCollect är en trådlös portabel sensor som inte kräver expertkunskap inom tillståndsdiagonstik eller omfattande träning för att användas. Även en oerfaren användare kan börja övervaka maskinhälsan på sin roterande utrustning.

Genom att använda SKF Enlight QuickCollect i kombination med en mobilapp kan man enkelt identifiera maskinens tillstånd samt dela inspektions-, process- och maskinhälsodata med relevant personal. Insamlade data kan även skickas vidare till SKF:s experter för analys och rådgivning. SKF QuickCollect är designad för att klara industriell miljö och även klassad för att användas i explosiv miljö. Sensorn mäter vibrationshastighet, envelope och temperatur och klarar åtta timmars batteritid.

SKF Enlight QuickCollect består av följande tre delar: QuickCollect som är en trådlös och portabel sensor, Appen QuickCollect som kan laddas ner gratis till din mobil och Appen DataCollect som kan laddas ner för surfplattor mot en låg månadskostnad.

Den största utmaningen i att förstärka underhållsrutiner för maskinutrustning är först och främst att få tillgång till data. QuickCollect-sensorn och apparna gör uppgiften inte bara enklare utan också billigare än någonsin tidigare. Det här systemets övervakningssystem på grundnivå kräver inte massor av träning eller skickliga vibrationsanalytiker. Det ger dig direkt indikation på maskinhälsa och möjlighet till diagnostik samtidigt som du kan koppla upp dig till experthjälp när det behövs

– Barrie Rogers produktchef för SKF Enlight QuickCollect

Taggar

Artikeln är taggad med följande taggar. Klicka på en tagg för att se alla artiklar med samma taggning.

Artikeln är kategoriserat som Fördjupning  |  Publicerad 2018-03-22  |  Skriven av Sandra Mattsson